lauantai 27. kesäkuuta 2009

Viikko 26

Tämä viikko on ollut hyvin pitkälle edellisen kaltainen, tosin ilmojen puolesta on nyt ollut todella lämmintä ja kesäistä.

Maanantaina olin onneksi aamuvuorossa töissä, joten illalla pääsimme Marun kanssa pentukoulutukseen, mikä olikin sitten viimeinen kerta:-( Pentukoulutuksen jälkeen Maru pääsi taas hetkeksi leikkimään Kajalin kanssa.

Marulta lähti tänään ensimmäinen takahammas, tosin minä hieman avustin sen lähtemisessä.

Tiistainakin olin aamuvuorossa töissä, joten meillä oli taas illalla Marun kanssa pentutokoa. Nuutti ei ollut tällä kertaa paikalla, mutta pari muuta pikkukaveria oli, joiden kanssa Maru otti pienen leikkihetken tunnin päätyttyä.

Tänään olikin sitten Marun hampaista vasemman yläkulmahampaan vuoro tehdä tilaa uudelle hampaalle, tosin tämän hampaan lähtöön minä en ollut syyllinen.

Keskiviikkona tapasimme taas pumipojan Kócoksen. Tapaamisessa oli mukana myös aivan uusi tuttavuus; 9 viikkoinen flättipentu eli sileäkarvaisen noutajan narttupentu Aava. Taas oli siis edessä leikkimistä, juoksua, painimista sekä hieman kastelemista ja uimista läheisessä järvessä. Pennuista lähinnä Aava hoiti uimisen virkaa ja Kócos ja Maru tyytyivät aika pitkälle vain kastelemaan. Ensi viikon keskiviikkona meillä onkin sitten tapaaminen Kócoksen kotona, jos en mene silloin Kavin kanssa RKS:n epävirallisiin agilitykilpailuihin. Kócoksen kotona muuten asustaa myös kaksi muuta pumipoikaa sekä tämän kesän ajan 4 pässiä. Mielenkiintoista olisi nähdä mitä mieltä Maru on pässeistä.

Tänään Marulta lähti taas hammas. Nyt oli vuorossa vasen takahammas.


Torstainakin olin taas aamuvuorossa töissä, joten pääsin illalla Kavin kanssa agilityharkkoihin. Otin noihin harkkoihin myös Marun mukaan, koska Anne oli luvannut tulla sinne Kajalin kanssa katselemaan ja tapaamaan tuttuja. No tälläpä kertaa agilityohjaajamme ei saapunutkaan pelipaikalle, joten menin Kavin kanssa niitä näitä eli ei mitään järkevää. Osa porukasta päätti lähteä samantien kotiin. Osa jäi kentälle. Kun olin harjoitellut Kavin kanssa tarpeeksi jotain, niin päästimme Annen kanssa Kajalin ja Marun taas leikkimään keskenään. Voi sitä riemua, jota pennut pitävät, kun he näkevät toisensa. On kyllä ihan mielenkiintoista nähdä miten Marun leikit ja käytös ovat tässä pentuvaiheessa muuttuneet. Leikkimisessä esimerkiksi alle 4:n kuukauden iässä leikit olivat hyvin pitkälle painia, kun ne nykyisin ovat pääasiassa taka-ajoleikkejä eli kovaa mennään.

Perjantaina oli taas hyvin lämmin päivä, joten lähdimme iltapäivällä klo 16:30 aikoihin lähisaareen grillaamaan. Mukaan otimme koko perheemme koiraporukan eli Kiran, Kavin, Lotan ja Marun, mikä taisikin sitten olla ensimmäinen ja viimeinen kerta. Vahtimista siis riitti. Lauantai ja sunnuntai menivät koirien kannalta ihan tavanomaisissa merkeissä, tosin lenkit ovat tällä hetkellä lämpien ilmojen vuoksi lyhyitä ja usein ne suuntautuvatkin veden äärelle, kuten viikonloppunakin molempina päivinä. Tähän täytyy todeta, että Maru on ikäisekseen erittäin innokas uimaan ja se hakeekin lelua aika kaukaakin vedestä sekä merestä että järvestä. Minun toisista koiristani Kavi kyllä menee veteen ja seisoskeleekin siellä pitkät ajat rintaa myöden, mutta uimaan se ei lähde. Ei edes kepin avulla. Aikaisempina vuosina Kavi on kyllä uinut ihan vähän. Lotta menee innokkaasti uimaan kepin perässä, mutta ei niin innokkaasti ja pitkälle kuin Maru lelun perässä. Lotta myös tykkää kovasti leikkiä vedessä. On aina tykännyt. Kira taas on aina hakenut keppiä vedestä, jos muut sitä ei hae, mutta tänä vuonna se ei ole enää mennyt uimaan. Kastelee kyllä jalkansa, mutta siihen se sitten jääkin. Ehkä se tuntee olonsa jo niin vanhaksi ja palelee helposti, että uiminen ei enää innosta. Näin kävi minun vanhalle cavalierinartulle Juuliallekin. Nuorena se oli todella innokas uimaan, mutta ei enää 12-vuotiaana suostunut uimaan.

Marulta lähti tänään vasen alakulmahammas sekä oikea yläkulmahammas. Toinen lähti ihan omia aikojaan ja toisen lähtöä hieman aviitin, kun uutta oli jo tulossa tilalle, mutta olisihan tuo hammas viimeistään huomenna itsestäänkin pudonnut pois.

Tänään sain Marun säkäkorkeudeksi 37 cm ja painoa tytöllä on 8,7 kg. Velipojalta Kajalilta "tuli viesti", että pojan säkäkorkeus oli tänään 38,2 cm ja painoa 9,2 kg. Viikkoja pennuilla on nyt täynnä 21. Kira muuten painaa tällä hetkellä 12-vuotiaana 10,5 kg, Kavi pari kuukautta vajaa 9-vuotiaana 13,4 kg (!) sekä Lotta 7-vuotta juuri täytettyään 11,6 kg.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti